Linda de Mol moest dinsdag getuigen in de Miljoenenjacht-zaak. Volgens de presentatrice leek het er niet op alsof de kandidaat door wilde gaan tot de laatste ronde, waarin vijf miljoen euro gewonnen kon worden. 

De Mol moest dinsdag getuigen in de Miljoenenjacht-zaak, waarin een deelnemer van de spelshow beweert dat hij abusievelijk op een verkeerde knop drukte en daarmee een groot geldbedrag misliep.

De presentatrice is van mening dat de kandidaat onbewust de knop heeft ingedrukt. "Het werd vrij snel duidelijk dat de knop niet was ingedrukt in een poging om het kastje te sluiten", zegt ze volgens enkele rechtbankverslaggevers.

Wel kreeg De Mol de indruk dat de deelnemer sowieso bij een volgende zet wilde stoppen. Dat beaamde zijn vrouw, meent de presentatrice in de rechtszaal.

Video: Linda blikt vooruit op rechtszaak Miljoenenjacht

Beslissing

De kandidaat in kwestie kreeg eerder geen toestemming van de rechter om getuigen op te roepen, maar die draaide zijn beslissing verleden december al terug.

De man deed twee jaar geleden mee aan het programma. In zijn koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na een aanbod van 125.000 euro wilde de man verder spelen, maar hij drukte naar eigen zeggen per ongeluk op de rode stopknop. Daardoor ging hij akkoord met het aanbod.

De Mol overlegde daarop met notaris Van Harseler, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen. Zodoende ging hij naar huis met 125.000 euro.

Video: Arrold drukt te vroeg op knop bij spelshow

Geen blaam

De notaris van het spelprogramma Miljoenenjacht is van mening dat de spelleiding geen blaam treft. "Er was een deal gesloten door het drukken op de rode knop", aldus de notaris in de rechtszaal deze dinsdag. Hij beroept verder zich op het verschoningsrecht, met toestemming van de rechter.

"In de reglementen staat dat gedurende het spel de kandidaat een deal kan sluiten met de bank. Dat doe je door te drukken op de knop", herhaalt de notaris. Hij benadrukt echter dat hij niet de persoon is die het spel kan beëindigen of hervatten.