Wilfred Genee merkt dat hij, ondanks zijn voornemen vaker "nee'' te zeggen tegen tv-klussen, nog te vaak dingen doet die hij eigenlijk niet wil. "Die ik niet vanuit mijn hart doe."

De presentator vertelt in gesprek met VARAgids dat hij daardoor soms dingen halfslachtig doet. "En dat ergert mij."

Genee wil mooie televisie maken, goede interviews en goede radio. Dat de kijkcijfers achterbleven voor zijn nieuwe talkshow Wat gaat er nu door je heen?, waarvan ruim een kwart miljoen mensen de eerste aflevering zagen, vindt de presentator jammer.

"Ik kan voor mezelf zeggen: het programma klopte. Misschien dat een zondagavond tussen 20.00 en 21.00 uur beter had gewerkt, qua kijkersaantallen."

Van kritiek op zijn kunnen trekt de presentator (48) zich weinig aan. "Ik heb een manier ontwikkeld om met kritiek en meningen om te kunnen gaan. Alleen ben ik daar zo gesloten door geraakt, dat er ook andere zaken langs me heengaan. Dat is een gevaar."

Column

In zijn column in AD haalt Genee dinsdag uit naar Beau van Erven Dorens, die hij interviewde in zijn nieuwe programma. Van Erven Dorens vond dat Genee te kritisch was over zijn werk als presentator, terwijl het interview naar zijn inzien zou gaan over sport.

"Op zich is Beau een sympathieke druktemaker waar je niet boos op kan worden, maar op je 45ste mag je best iets meer verantwoordelijkheid nemen voor je daden en keuzes", aldus Genee in zijn column.