Antoinette Hertsenberg had aan het begin van haar carrière nog wel eens medelijden met de oplichters die ze in haar programma's Opgelicht en Radar behandelde, maar inmiddels is ze daar overheen. "Vroeger wilde ik nog wel eens een beetje meeleven."

In gesprek met De Telegraaf vertelt de presentatrice dinsdag dat ze dacht dat de oplichters misschien "een bepaald gen missen" waardoor ze zich niet in hun slachtoffers kunnen inleven.

"Soms is dat ook zo. Maar ze zijn zó meedogenloos", aldus Hertsenberg.

De 51-jarige presentatrice vindt de mensen die een relatie krijgen en vervolgens hun partner bedonderen, de ergste vorm van oplichting die ze in haar carrière is tegengekomen.

"Pas weer zo'n man die zich richt op alleenstaande vrouwen van rond de zestig. Zij krijgen echt het idee dat het leven nog één keer een grote verrassing voor hen in petto heeft. Maar dan staat opeens de auto op zijn naam, vervolgens wordt er met de hypotheek gerommeld en aan het einde hebben zij helemaal niets meer. Geen relatie, geen huis, geen geld."

De 'illusie' dat haar programma's ooit niet meer nodig zijn, heeft Hertsenberg niet. "Slechte mensen hou je toch, dat gaan wij niet veranderen."