Komende zondag zullen de vrouwelijke modellen die de koffertjes dragen met geldbedragen in Miljoenenjacht één keer vervangen worden door mannen. 

Blogster Johanna Kommerie bedacht de actie een tijd geleden en stuurde een open brief naar Linda de Mol. Die zei wel interesse te hebben in de eenmalige verandering in het programma, maar alleen als het idee 260.000 likes op Facebook zou krijgen.

Momenteel worden de koffers in het spelprogramma geopend door vrouwelijke modellen. In de koffers staan geldbedragen die kandidaten kunnen wegspelen.

De actie heeft inmiddels 261.000 likes op Facebook. Eerder liet De Mol al weten na te denken over het initiatief, maar was het nog niet duidelijk wanneer de mannelijke modellen in het programma zouden verschijnen. De mannen zullen komende zondag in Miljoenenjacht te zien zijn. 

"Ze moeten net als de dames sexy zijn, maar niet geil", laat producent Endemol weten aan het AD. Endemol zegt dat het niet makkelijk is om de 26 mannen te vinden. "Het is niet makkelijk om die mannen allemaal keurig in het gelid van de trap te laten komen. De groep meisjes is al jaren min of meer dezelfde, die zijn het gewend. Het zijn allemaal professionele modellen en danseressen van de academie van Lucia Marthas."

Het is onduidelijk hoe de mannen gekleed gaan.

Bizar

De initiatiefneemster dacht niet dat het haar zou lukken om De Mol te overtuigen. "Het is bizar. Ik plaatste het bericht in een opwelling, eigenlijk als grapje. Ik kijk sinds een jaar of zes naar de show en al die jaren is er niets aan het concept veranderd. Ik vond dat het tijd was voor iets anders."