Ruim 2,4 miljoen mensen hebben zondagavond naar Studio Sport op NPO1 gekeken, waarin het eerbetoon aan Johan Cruijff aan bod kwam.

Rondom de thuiswedstrijd van Ajax in de Amsterdam Arena tegen PEC was een eerbetoon georganiseerd voor de anderhalve week geleden overleden voetballer. Zijn zoon Jordi was naar de Arena gekomen voor het eerbetoon aan de wereldberoemde nummer veertien.

De Cruijff-documentaire Last Match wist 506.000 kijkers te interesseren. Programma's die hoog scoorden waren onder andere het Achtuurjournaal (2.416.000) en Miljoenenjacht (2.292.000).

De Ronde van Vlaanderen werd door ruim 400.000 kijkers bekeken; de F1 in Bahrein wist 515.000 mensen te bereiken.

Morgan Freeman

De nieuwe documentairereeks Story of God with Morgan Freeman op National Geographic heeft 121.000 kijkers getrokken.

Dat is meer dan het gemiddeld aantal kijkers van een National Geographic-programma, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De beroemde acteur gaat in de docureeks in gesprek met religieuze leiders en bezoekt hij 's werelds heiligste plaatsen, om daar meer informatie te krijgen over het leven en waar we na ons overlijden heengaan.

Bridget in Hollywood

Het nieuwe Net5-programma Bridget in Hollywood wist minder kijkers te boeien dan een week geleden. Naar de tweede aflevering keken 166.000 mensen; een week geleden lag dat aantal nog op 239.000 kijkers.