Natasja Froger vindt het belangrijk dat ze als presentatrice altijd dichtbij zichzelf blijft en kiest om die reden steeds weer voor hulpprogramma's. "Ik ben nou eenmaal een mensenmens en ik houd er van om mensen gelukkig te maken." 

In gesprek met NU.nl vertelt Froger dat ze zo af en toe andere projecten krijgt aangeboden, maar dat ze altijd kiest met haar hart en daarom naar eigen zeggen "oprechte televisie" wil maken. 

"Ik heb geen dubbele agenda; ik ben wie ik ben en what you see is what you get, niets meer en niet minder. Ik wil een verschil kunnen maken in mensenlevens, of dat nou is middels de programma's die ik maak, of in mijn werk bij goede doelen."

De presentatrice, die sinds kort te zien is in Het is hier geen hotel, laat zich om die reden ook geen teksten voorschrijven: alle vragen die ze stelt en de dingen die ze zegt komen uit haar zelf. "Ik weet wat ik wil halen en ik weet ook wat ik zelf zou willen horen. Een vragenlijstje uit mijn hoofd leren is dan ook niet aan mij besteed, zo ben ik niet. Dan wordt luisteren te lastig."

Nazorg

Froger zegt er bij het maken van een programma vol voor te gaan. "Voor Het is hier geen hotel heb ik drie weken in een herberg gezeten met die kinderen. Je moet er vol voor gaan als je zo'n programma maakt. Als er 's avonds iets is, moet je er gewoon bij zijn, ongeacht of je het wil filmen."

Om die reden houdt de presentatrice ook nauw contact met deelnemers van haar programma's na de opnames. "Ik bel ze zo af en toe om te vragen hoe het nu gaat en waar ze mee bezig zijn. Het is mijn inziens niet meer dan normaal dat je na zo'n intensieve periode bij ze blijft."