De twee zoons van Natasja en René Froger hoeven voorlopig niet te vrezen dat hun ouders ze het huis uitzetten. De presentatrice heeft in haar nieuwe programma te maken met jongeren voor wie het tijd is uit huis te gaan, maar ziet bij haar eigen kinderen de noodzaak nog niet.

"Mijn kinderen zijn 19 en 20 en ik vind het beregezellig om ze om me heen te hebben. Ze hebben net allebei een half jaar in het buitenland gezeten om een vreemde taal te leren, ik vond daar niets aan en ben blij dat ze terug zijn", aldus de presentatrice in gesprek met NU.nl.

Froger presenteert bij RTL het programma Het is hier geen hotel waarin zeven jongeren onder begeleiding van een professioneel team worden klaargestoomd voor een leven op zichzelf. De kinderen wordt geleerd hoe ze de was doen, eten klaarmaken, maar ook hoe ze met geld moeten omgaan. 

De redenen waarom de jonge deelnemers nog thuis wonen lopen sterk uiteen. "Er doet een jongen mee die zijn hele carrière al had uitgestippeld en klaar was voor een leven in de sportwereld, tot hij een blessure kreeg. Hij wist het daarna niet meer", vertelt Froger. 

Een andere jongen heeft op jonge leeftijd zijn vader verloren er zit een meisje tussen die door haar moeder gewoon veel te lief is behandeld, waardoor het voor haar eigenlijk wel lekker is thuis."

Herkenning

Als moeder herkent Froger bepaalde aspecten, maar ze denkt niet dat haar kinderen ooit in aanmerking komen voor een dergelijk programma. "Wij hebben onze kinderen al van jongs af aan meegegeven dat ze moeten werken als ze iets willen bereiken. Dus vanaf hun veertiende zijn ze al aan het werk: toen was het nog de auto wassen voor een zakcentje, maar later ook gewoon bijbaantjes in de horeca."

"Wij hebben ze daarnaast bewust betrokken bij alle projecten voor goede doelen waar René en ik ons voor inzetten. Ik denk dat ze daardoor heel duidelijk de andere kant hebben gezien en weten dat je in een situatie kan belanden waar je als kind niet zo veel aan kan doen, maar waar je wel mee moet omgaan. Daardoor zijn ze volgens mij wijzer: ze snappen dat als je iets wil bereiken in het leven, dat je er iets voor moet doen."

Perfecte leeftijd

De perfecte leeftijd waarop een kind het huis uitgaat bestaat volgens de presentatrice niet. "Sommige kinderen zijn er op hun 18e al klaar voor, anderen op hun 25e. Iedere situatie is anders en dus moet je niet één lijn trekken."

Het is hier geen hotel start maandag 4 april bij RTL 4.