De serie Onze man in Teheran van Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven heeft donderdagavond de publieksprijs gekregen tijdens de uitreiking van de journalistieke prijs De Tegel.

In totaal brachten 3500 mensen hun stem uit, waarvan er 1300 naar Erdbrink en Van Broekhoven gingen. Erdbrink kreeg ook een Tegel voor deze serie in de categorie Achtergrond.

De Tegel is een vakprijs voor journalistieke producties en wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend. De prijzen werden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uitgereikt.

Voor de overige categorieën bepalen collega-journalisten wie de prijs krijgt. Journalist Bas Haan kreeg een Tegel in de categorie onderzoek, voor zijn onthullingen van de details van de Teevendeal in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Die onthullingen leidden tot het vertrek van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven.

Andere Tegels waren er voor onder anderen Gerben Kluitery, Leon Ten Voorde en Fardau Wagenaar. Zij schreven voor Tubantia het verhaal FC Twente, de teloorgang van een topclub, en kregen daarvoor de Tegel in de categorie Nieuws. Met het verhaal, gepubliceerd in Trouw, over Darfur won Klaas van Dijken in de categorie Nieuwsverslaggeving.