Linda de Mol moet toch getuigen in Miljoenenjacht-zaak

Linda de Mol moet toch getuigen in de Miljoenenjacht-zaak, waarin een deelnemer van de spelshow beweert dat hij abusievelijk op een verkeerde knop drukte en daarmee een groot geldbedrag misliep.

Dat heeft de rechter-commissaris besloten, meldt advocaat Peter Plasman donderdag aan RTL Boulevard. Plasman behartigt de belangen van de kandidaat.

De kandidaat kreeg eerder geen toestemming van de rechter om getuigen op te roepen, maar die draaide zijn beslissing verleden december al terug. 

Video: Arrold drukt te vroeg op knop bij spelshow

Koffer

De man deed twee jaar geleden mee aan het programma. In zijn koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na een aanbod van 125.000 euro wilde de man verder spelen, maar hij drukte per ongeluk op de rode stopknop. Daardoor ging hij akkoord met het aanbod.

Presentatrice Linda de Mol overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen. Zodoende ging hij naar huis met 125.000 euro.

'Niet eerlijk'

Volgens advocaat Plasman is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Hij meent dat er in het reglement niet stond dat het drukken op de rode knop bepalend is.

De presentatrice wordt aanstaande dinsdag in de rechtbank verwacht.

Lees meer over:
Tip de redactie