Anniko van Santen hoeft geen andere klussen naast Opsporing Verzocht

Anniko van Santen hoeft voorlopig geen andere televisieklus naast haar werk als presentatrice en eindredacteur bij Opsporing Verzocht.

"De momenten dat ik even niets heb, gebruik ik bijvoorbeeld liever voor mijn kinderen", vertelt Van Santen dinsdag in De Telegraaf.

De presentatrice is al tien jaar het gezicht van het opsporingsprogramma. Ze haalt desondanks nog steeds voldoening uit haar werk. "Veel verantwoordelijkheid, veel druk en veel ellende, maar ik kan me ook geen andere baan voorstellen waarbij ik zo relevant werk doe. Als tv-maker vind ik dit wel het ultieme", zegt ze. "Je moet mensen thuis in beweging zien te krijgen en je helpt politie en slachtoffers."

De 44-jarige Van Santen ziet haar rol als presentatrice als een vloek en een zegen. "Ik druk mijn stempel op het programma, maar moet er tegelijkertijd voor waken dat het niet om mij draait, maar om het oplossen van misdrijven." Dat lukt niet altijd, zegt ze. "Dan kijk ik weer te vrolijk, want 'het gaat toch om zeer ernstige zaken'; dan weer te boos want 'het programma is al zo zwaar'."

Lees meer over:
Tip de redactie