Rechter Frank Visser vindt nieuw programma 'eigentijdser'

Frank Visser vindt zijn nieuwe programma Mr. Frank Visser doet Uitspraak op SBS 6 een stuk eigentijdser dan De Rijdende Rechter.

"De problemen zijn meer van deze tijd", vertelt de rechter in gesprek met NU.nl.

De voormalige Rijdende Rechter denkt er een verklaring voor te hebben. "De aanmeldingen voor het programma verliepen dit keer via SBS 6 en niet via de publieke omroep. Misschien dat er daardoor andere mensen met andere problemen komen."

"We hebben een allochtoon in het programma; die hadden we eerst nooit! Het is echt de wereld van nu", vervolgt hij. Visser vindt het een goede ontwikkeling. "We hebben andere type zaken. We hebben een zaak gedaan over een tweedehands auto, ook eentje over overlast van een kroeg in een woonwijk; het gaat nu niet meer om een tuinhekje of iets dat in het zwembad kwam te liggen."

Dat is voor de rechter interessant. "Beroepsmatig gezien is dat voor mij een leuke uitdaging. Ik kan wel dapper zeggen dat elke zaak voor mij nieuw is, maar op een gegeven moment wil je wel andere soort zaken behandelen."

2016

Zijn collega Viktor Brand, die hem in het programma bijstaat, ziet ook dat de zaken een stuk "meer 2016" zijn geworden. "Bij De Rijdende Rechter ging het vooral om de schutting, maar hier gaat het om grotere zaken."

Volgens de presentator is dat logisch. "We hebben natuurlijk het programma Bonje met de Buren op de zender, dus we proberen heel duidelijk een ander programma te maken. Het moet niet alleen over burenruzies gaan. Het moet een echt juridisch conflict zijn."

Al zijn er nog steeds ordinaire ruzies in het programma te zien. "Een mooie: twee buurvrouwen betichten elkaar van alles. Een zei zelfs dat zij vanaf de elfde verdieping kon zien dat haar buurvrouw vanaf beneden een vinger naar haar opstak. Het leuke is dat ik dan de taak krijg om uit te zoeken of dat inderdaad wel kan. En dan staat meester Visser boven. Dat zijn prachtige beelden."

Rijdende Rechter

Visser wil niet verder ingaan op de vergelijkingen met zijn vorige programma. "Ik wil er eigenlijk niet meer over praten. Ik heb het jarenlang gedaan. Nu heb ik een nieuw programma."

"Ik heb de nieuwe Rijdende Rechter gekeken en ik vond dat 'ie het goed deed. Maar om het cru te zeggen: ik heb niets meer met dat nieuwe programma te maken."

Mr. Frank Visser doet Uitspraak is op 28 maart om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Lees meer over:
Tip de redactie