Bridget Maasland heeft Shownieuws voor Net5 ingeruild omdat ze toe was aan meer diepgang en human interest.

"Ik was toe aan een programma waarin naast grappen en grollen ruimte is voor diepgang en human interest", vertelt de programmamaakster in gesprek met Het Parool.

Maasland is vanaf 27 maart op Net5 te zien met Bridget in Hollywood. In het programma gaat de presentatrice op bezoek bij Nederlanders die in Los Angeles wonen en succesvol zijn in hun professie. "Het aanbod van Net5 kwam precies op het goede moment."

"Als je 41 jaar bent en een kind van zeven hebt, wil je niet meer elke dag nieuws brengen waarvan je denkt: is dit eigenlijk wel nieuws?"

Shownieuws

De presentatrice was net gescheiden toen ze bij Shownieuws begon. "Ik had een kleintje dat nog alle verzorging nodig had en moest ik alles nog op een rijtje zetten. Ik was blij dat ik 's avonds kon werken als hij op bed lag en dat ik een beetje kon freewheelen - het blijft Shownieuws hè, dat moet je ook niet te serieus nemen."

"Maar toen het te jolig en gezellig werd, moest het allemaal strakker. Dat begreep ik, want kijkers kunnen zich daardoor buitengesloten voelen, maar daardoor miste ik wel iets in mijn werk. Het live-aspect was leuk, maar ik ben een programmamaker in hart en nieren. Ik wil op pad."