Programmering omroepen in weekend weer aangepast door overlijden Cruijff

Ook de dagen na het overlijden van Johan Cruijff wijzigen omroepen de programmering om aandacht te schenken aan de voetballegende. 

Op vrijdagavond vervalt op NPO1 het geschiedenisprogramma Andere Tijden. In plaats daarvan komt een uitzending van NOS Studio Sport over de wereldberoemde voetballer.

Op zondagavond vervalt de speelfilm Philomena op NPO2. Op televisie is dan de documentaire 'Johan Cruijff: En un momento dado' te zien. Deze documentaire gaat over de invloed van Cruijff ''op het Catalaanse leven, voelen en denken''.

Donderdag pasten ook veel zenders hun programmering aan. Bij De Wereld Draait Door spraken Youp van t Hek, Jan Mulder, Mart Smeets en Frits Barend over de overleden voetballer. Bij RTL Late Night waren Ajax clubicoon Sjaak Swart en Frits en Barbara Barend aanwezig. De uitzending van Pauw stond ook in het teken van het overlijden van de 68-jarige Cruijff. 

De NOS koos ervoor om de uitspraak tegen voormalig president van Servië Radovan Karadzic niet meer live op televisie uit te zenden. In plaats van de uitspraak werden speciale uitzendingen van het Journaal uitgezonden over Cruijff. De programma's Hart van Nederland en Shownieuws werkten donderdagavond samen aan een gecombineerde uitzending.

Lees meer over:
Tip de redactie