Meer dan 3 miljoen mensen kijken naar The Passion

De muzikale uitvoering The Passion was donderdag het best bekeken programma op televisie. Bijna 3,2 miljoen mensen keken naar het Bijbelse evenement, blijkt uit kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek.

The Passion werd donderdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1.

De muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus werd op Witte Donderdag voor de zesde keer opgevoerd. Op en rond het Eemplein werd het paasverhaal over de laatste uren in het leven van Jezus verteld aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers.

Ongeveer 19.000 mensen waren op het spektakel in de stad afgekomen. Dat werd vlak na afloop van het Bijbelse evenement door de organisatie bekendgemaakt via Twitter.

De organisatie sprak van een "fantastische sfeer op een vol Eemplein". Vorig jaar kwamen 20.000 bezoekers af op The Passion. Het evenement vond toen plaats in Enschede.

Johan Cruijff

Na The Passion werd het NOS Journaal het best bekeken, met bijna 2,8 miljoen kijkers. Deze uitzending van 20.00 uur was extra lang door het overlijden van Johan Cruijff.

Ook de uitzending van De Wereld Draait Door, die in het teken stond van de dood van de voetballegende, werd goed bekeken. Bijna 1,7 miljoen mensen keken naar de uitzending met Youp van t Hek, Jan Mulder, Mart Smeets en Frits Barend aan tafel.

Lees meer over:
Tip de redactie