Veel programma's op de radio, televisie en online worden donderdag volledig aangepast aan het overlijden van Johan Cruijff. 

Bij De Wereld Draait Door zullen Youp van t Hek, Jan Mulder, Mart Smeets en Frits Barend aan tafel zitten om over de overleden voetballer te praten.

Ook RTL Late Night staat in teken van Cruijff. Ajax clubicoon Sjaak Swart en Frits en Barbara Barend zijn aanwezig in het programma. 

De uitzending van Pauw draait ook om het overlijden van de 68-jarige Cruijff. De tafelgasten van dit programma zijn nog niet bekend.

De NOS koos er eerder donderdag al voor om de uitspraak tegen voormalig president van Servië Radovan Karadzic niet meer live op televisie uit te zenden. Ook heeft de NPO donderdag op radio de programmering aangepast. 

Journaal

Op NPO 1 zijn tot 18.00 uur doorlopend extra uitzendingen van het NOS Journaal. Tussen 18.00 en 18.30 uur is er een extra lang journaal, inclusief sport. Ook het Journaal van 20.00 uur is extra lang. Op NPO Radio 1 verzorgt de NOS de komende uren een speciale uitzending over Cruijff.

Van 20.30 tot 22.00 uur wordt de special Studio Sport Overlijden Cruijff met beelden en gasten uitgezonden.

Vervallen

Vanwege de aangepaste programmering komt een aantal programma's te vervallen.

Hallo Nederland (MAX) om 16.35 uur en Tijd voor Max (MAX) om 17.10 uur verhuizen van NPO 1 naar NPO 2.

SBS

De programma's Hart van Nederland en Shownieuws werken donderdagavond samen aan een gecombineerde uitzending. De vroege uitzending van Shownieuws om 18.00 uur staat geheel in het teken van de overleden voetballer, en hierbij zal sportjournalist Toine van Peperstraten aanwezig zijn. 

De late aflevering van Shownieuws wordt gecombineerd met de uitzending van Hart van Nederland, hierbij zullen ook Toine van Peperstraten en presentator Maurice Wijnen aanwezig zijn. 

RTL 7

Ook RTL 7 wijzigt de programmering. Om 19.00 uur zendt de zender een interview tussen Johan Derksen en Cruijff uit 2013 uit en om 20.00 uur is er een extra live-uitzending van Voetbal Inside te zien. Om 21.00 uur gaat RTL 7 verder met de Premier League Darts.

FOX en FOX Sports zendt ook andere programma's uit. Om 18.40 uur is er op FOX een Ajax TV Special te zien met een terugblik op de carrière van Cruijff. Om 19.00 uur zijn in de Tafel van Kees naast Kees Jansma en Hans Kraay ook Arie Haan en Wim Jonk te gast.

Op FOX Sports is er om 23.30 uur ook een Nederlandse documentaire uit 2004 te zien. De documentaire Uno Momento Dado gaat over Cruijff die voor FC Barcelona speelde en de sportieve en culturele impact die hij heeft gehad op de club.