De NOS gaat ook in 2018 en 2020 de Olympische Spelen gedeeltelijk uitzenden. De omroep heeft een akkoord bereikt met Discovery Networks Benelux over een sublicentie van de Spelen in Pyeongchang en Tokio.

NOS blijft vrijwel hetzelfde verslag doen als voorgaande jaren, met tien uur live uitzending per dag in 2018 en veertien uur in 2020.

De omroep legt daarbij vooral de nadruk op Nederlandse prestaties en zendt ook interviews, reportages en voor- en nabeschouwingen uit op televisie, radio, online en mobiel.

Discovery Networks Benelux behoudt het recht om alle sporten van de Olympische Spelen uit te zenden op Eurosport 1, Eurosport 2 en via de Eurosport Player. Zij houden twee sporten exclusief voor de eigen live uitzendingen. 

Vorig jaar kocht Discovery Communications van het Internationale Olympisch Comité (IOC) de uitzendrechten van de Spelen in de periode 2018-2024 voor vijftig Europese landen.

Populair

De Olympische Spelen zijn ontzettend populair. Meer dan 13,4 miljoen Nederlanders keken via de NOS naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Dat is meer dan 88% van de bevolking. De wintereditie twee jaar geleden in Sotsji werd zelfs door 14 miljoen mensen (91% van de bevolking) bekeken.