EenVandaag rectificeert filmpje wangedrag PSV-fans

Actualiteitenprogramma EenVandaag heeft vrijdag een rectificatie geplaatst na het uitzenden van een filmpje waarin een jongen over een slapende persoon heen plast. De beelden waren gekoppeld aan een PSV-supporter, maar dat bleek niet juist.

"Na afloop van de uitzending bleek dat dit niet het geval was. We hadden dit filmpje dus niet moeten uitzenden", laat het programma vrijdag weten op zijn website.

EenVandaag liet in de rubriek Nieuwstrend weten dat GeenStijl een filmpje had gevonden van het incident, en zond dat vervolgens uit. Het weblog meldde donderdagmiddag dat het hierbij om een PSV-supporter ging.

GeenStijl heeft inmiddels in het betreffende bericht geen rectificatie, maar een update geplaatst. "Het is niet Madrid, maar een vriendengeintje in Blanes/Chersonissos/Salou. We weten het. Dat was de grap."

Beledigen

PSV-supporters beledigden en vernederden dinsdag vrouwelijke bedelaars op een plein in Madrid. De fans waren in de Spaanse hoofdstad voor een wedstrijd in de Champions League tegen Atlético Madrid.

Premier Mark Rutte zal het gedrag van PSV-fans vrijdag aan de orde stellen tijdens een onderhoud met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rajoy. Dat zei minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken). Rutte en Rajoy zijn in Brussel voor de EU-top.

Rajoy liet zich eerder erg boos uit over het gedrag van de PSV-supporters. Hij noemde hen barbaren en vindt dat de supporters moeten worden vervolgd.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie