Omroepbaas Jan Slagter is niet blij met het verwijt van staatssecretaris Sander Dekker (Media), die stelt dat het geld voor Slagters campagne tegen de nieuwe Mediawet beter elders besteed kon worden.

"Het geld was van de vereniging en we hebben dit gedaan in het belang van de kijker en van de publieke omroep", schrijft de Omroep MAX-directeur donderdag op MAX Vandaag.

In de afgelopen maanden voerde Slagter in reclamespotjes fel campagne tegen Dekker, die volgens hem verantwoordelijk is voor "de sloop" van de publieke omroep.

"Je kunt het geld maar een keer besteden. Hij had met het geld voor die spotjes ook mooie programma's kunnen maken", zei de staatssecretaris dinsdag daarover in een interview met NU.nl.

Prutswerk

Slagter vindt dat de staatssecretaris de laatste is die een ander verspilling van publieke gelden mag verwijten. "Zijn prutswerk heeft geleid tot overuren voor vele rijksambtenaren en ellenlange vergadersessies van de Raad van State, Tweede en Eerste Kamer (die er maar liefst drie termijnen voor nodig had om tot een besluit te komen)."

"Dit had allemaal voorkomen kunnen worden als Dekker zijn zaakjes op orde had gehad en niet met een gedrocht van een wet op de proppen was gekomen"

Referendum

Dekker vond dinsdag na een moeizaam proces steun in de Eerste Kamer voor zijn wetsvoorstel. Slagter besluit echter de strijd niet op te geven. "We zullen de strijd niet opgeven. Als het moet gaan we naar de hoogste rechter. Misschien een referendum?"