SBS6 baalt niet van keuze voor uitzenden Barcelona-Arsenal

SBS6 zegt niet te balen van het uitzenden van de Champions League-wedstrijd Barcelona-Arsenal, maar erkent dat het duel tussen Bayern en Juventus "spannender uitpakte".

SBS6 zond woensdagavond de Champions League-wedstrijd Barcelona-Arsenal uit. De zender veroorzaakte daarmee onbegrip bij een groep kijkers die vooraf van mening was dat Bayern-Juventus spannender zou worden.

Barcelona verdedigde tijdens de return in eigen huis een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd, terwijl Bayern en Juventus na een 2-2 gelijkspel in Turijn tegenover elkaar stonden.

Die laatste wedstrijd ontplooide zich tot een spektakelstuk, waarin de Zuid-Duitsers na een 0-2 achterstand alsnog met 4-2 wonnen. Barcelona had een vrij makkelijke avond en won met 3-1.

Plezier

Op de vraag of de zender een dag later spijt heeft van haar beslissing, reageert woordvoerder Jaap Paulsen ontkennend: "Weet je, eigenlijk niet. We willen zoveel mogelijk mensen een plezier doen. Als we Bayern hadden uitgezonden, dan hadden Barcelona-fans wellicht geklaagd."

"En je weet achteraf ook niet hoe het zou zijn verlopen. Naar Barcelona keken bijna 1,3 miljoen mensen, wie zegt dat dit er met Bayern meer zouden zijn geweest?"

Dat SBS6 weigerde om de verlenging van Bayern-Juventus te tonen klopt niet, vervolgt Paulsen. "Er moet één wedstrijd gekozen worden die live uitgezonden wordt. We kunnen niet gedurende de avond tussen twee wedstrijden schakelen."

Nieuwe kans

Paulsen is wel blij dat Bayern gewonnen heeft: "Met Bayern hebben we in elk geval een nieuwe kans. We hopen dat Robben dan speelt." De buitenspeler stond woensdag wegens een blessure niet op het veld.

SBS6 koos woensdagavond dus voor Barcelona, de wedstrijd werd ook op NU.nl uitgezonden, maar daar ging wel een interne discussie aan vooraf: "Gisteren zaten we met een luxeprobleem, we moesten kiezen uit twee aansprekende wedstrijden. Hiervoor hebben we verschillende feiten op een rij gezet."

"Uiteindelijk moesten we een knoop doorhakken. In dit geval heeft met name de grote populariteit van Barcelona de doorslag gegeven."

Lees meer over:
Tip de redactie