Staatssecretaris valt Jan Slagter aan om campagne tegen Mediawet

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) haalt dinsdag uit naar Omroep Max-baas Jan Slagter om diens anti-campagne tegen het beleid van Dekker.

In de afgelopen maanden voerde Slagter in reclamespotjes fel campagne tegen Dekker, die volgens hem verantwoordelijk is voor "de sloop" van de publieke omroep.

"Je kunt het geld maar een keer besteden. Hij had met het geld voor die spotjes ook mooie programma's kunnen maken", zegt de staatssecretaris dinsdag in een interview met NU.nl. Omroepen ontvangen geld van de staat, maar ook van leden.

Dekker vond dinsdag na een moeizaam proces steun in de Eerste Kamer voor zijn wetsvoorstel. 

Stootje

De felle aanvallen van Slagter deden Dekker echter weinig: "Je moet tegen een stootje kunnen in dit vak. Ik denk er het mijne van. Ik ben het ook volstrekt met de heer Slagter oneens. Maar we leven in een vrij land."

Uiteindelijk moest Dekker, die in de wet de macht van de omroepen wilde inperken, onder druk van de Tweede en de Eerste Kamer "de scherpe kantjes" van de wet afhalen. Wel staat volgens hem de kern van de wet nog overeind.

Slagter reageerde dinsdag op Twitter furieus op het aannemen van de wet. Hij noemde het "een schande" dat de Senatoren uiteindelijk instemden.

Lees meer over:
Tip de redactie