'Pauw schatte aantal uitzendingen over vluchtelingen verkeerd in'

Jeroen Pauw heeft in een recent interview met de Volkskrant beweerd dat in vrijwel alle afleveringen van zijn talkshow Pauw het vluchtelingenvraagstuk zou worden besproken. Volgens onderzoek van NRC is dit "grotendeels onwaar".

"Bij het begin van dit seizoen hebben we gezegd: we moeten elke dag een item hebben over de vluchtelingen en alles wat daarmee samenhangt, dat is het verhaal van deze tijd. Dat hebben we ook gedaan, op misschien drie uitzendingen na", zei Pauw in het interview dat op 7 maart door de Volkskrant werd gepubliceerd.

Pauw deed die uitspraken in gesprek met Robert Vuijsje in diens rubriek Land van afkomst, waarin wordt besproken welke rol iemands afkomst in Nederland speelt. 

Conclusie

NRC bekeek alle uitzendingen van Pauw, tot aan het bewuste interview, en kwam tot de conclusie dat 45 van de 86 edities om vluchtelingen draaiden. Daarnaast kwamen aanverwante thema's in nog eens 16 uitzendingen aan bod.

25 uitzendingen belichtten echter andere onderwerpen, met als gevolg dat de krant Pauws bewering als "grotendeels onwaar" bestempelde.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie