André van Duin tijdelijke presentator Heel Holland Bakt

De nieuwe presentator van Heel Holland Bakt is André van Duin. De komiek vervangt tijdelijk Martine Bijl, die niet op tijd is hersteld van haar hersenbloeding.

De 69-jarige komiek zal het vierde seizoen van het programma gaan presenteren, werd maandag bekendgemaakt in Tijd Voor Max.

"Ik ben grote fan van het programma en heb bijna alles gezien. Ik hoop met eer en genoegen het programma te doen", liet hij via een live-verbinding vanuit zijn keuken weten.

Van Duin wordt de opvolger van Martine Bijl, die blij is met haar vervanger. "Ik hou van André van Duin. Iederéén houdt van André van Duin. Ik kan me geen betere keuze voorstellen."

Omroep Max-baas Jan Slagter is ook blij met Van Duin als tijdelijke presentator. "We waren op zoek naar een unieke en authentieke persoonlijkheid. In André van Duin hebben we de perfecte tijdelijke presentator gevonden."

De opnames van het vierde seizoen starten over een paar maanden.

Kopie

Eerder zei Slagter dat hij op zoek was naar een presentator die niet een kopie wordt van Bijl. "Het moet iemand zijn die zich net als Martine goed kan inleven in de kandidaten en tegelijkertijd de juiste toon weet te pakken."

Volgens Van Duin gaat hij als presentator niet zichzelf centraal stellen. "Het wordt zeker geen André van Duin show, maar ik stel mij volledig in dienst van de kandidaten en hun baksels."

Het derde seizoen van het bakprogramma werd wekelijks door bijna 2 miljoen mensen bekeken en werd daarmee een van de best bekeken programma's van Omroep Max. Heel Holland Bakt is gebaseerd op het Britse tv-programma The Great British Bake Off.

Lees meer over:
Tip de redactie