Luuk Ikink vond het presenteren van wetenschapsprogramma Galileo een nieuwe uitdaging. 

"Ik vond het in het begin ook best spannend", zegt hij in een interview met Telegraaf maandag.

Ikink werd vooral bekend op televisie door zijn werk als side-kick van Humberto Tan bij RTL Late Night. RTL Late Night wordt altijd live uitgezonden, terwijl Galileo vooraf werd opgenomen.

"Het voordeel is dat Galileo vooraf helemaal wordt opgenomen en dat ik mijn gepruts de eerste keren gewoon over kon doen. Late Night is live, alles moet in een keer goed", aldus Ikink tegen de krant.  

"Het is allebei een heel andere manier van werken en voor mij ter afwisseling heel leerzaam."

Door zijn werk voor Late Night en Galileo had Ikink het de laatste tijd erg druk. Vijf maanden geleden werd hij ook vader van zijn zoontje Lieuwe.

"Maar je wordt er ook heel handig in. Voor Late Night, waarin ik een beetje mijn eigen winkeltje heb - wel met een klein team achter mij - kan ik een hoop redactiewerk thuis doen."

Droombaby

Volgens de 33-jarige presentator is Lieuwe ook "een droombaby". "Die kun je daar makkelijk bij hebben. Ik heb wel goede afspraken met Simone (Ikinks vrouw, red.) moeten maken, want ik was natuurlijk veel van huis."

In Galileo onderzoekt Ikink, samen met een team van verslaggevers (Manuel Venderbos, Shelly Sterk en Jorn Rohde) populairwetenschappelijke kwesties.