Dionne Stax geeft zichzelf peptalk voor grote uitzending

Dionne Stax bereidt zich voorafgaande aan een grote uitzending van het Journaal voor door zichzelf een korte peptalk te geven. "Dan spreek ik mezelf kort toe: 'Dionne, ga knallen en genieten. Je kunt het.'"

De presentatrice zondert zich voor het begin van het Journaal altijd even af, omdat het op de set nog wel eens chaotisch kan zijn, zeker als het een live-uitzending op locatie is. "Overal camera- en geluidsmannen, via een oortje heb ik contact met de regisseur en er is publiek. En dan moet het in één keer goed gaan."

In gesprek met Cosmopolitan vertelt de 30-jarige presentatrice dat ze tijdens de uitzending niet denkt aan de miljoenen kijkers. "De geluidsman en alle mensen om me heen vervagen en het enige waar ik aan denk is hoe ik het item zo goed mogelijk kan overbrengen."

Blunder

Ondanks haar goede voorbereiding kan een blunder nog wel eens voorbijkomen, Stax beveelt iedereen aan daar vooral om te lachen. "Ja, het gaat altijd wel een keer fout. Voor een uitzending begon, las ik nog even mijn teksten door. Op het klokje zag ik dat ik nog een halve minuut had, maar na vijf seconden hoorde ik de regisseur in mijn oor schreeuwen: ‘Dionne, je bent in beeld!’ O shit, dacht ik terwijl ik recht in de camera keek."

"Die oprechte, natuurlijke schrikreactie zag er heel bizar en komisch uit. Natuurlijk baalde ik even, maar achteraf lach ik erom. Als er dan toch iets gênants moet gebeuren, dan maar zoiets."

Lees meer over:
Tip de redactie