Stichting Vluchteling niet blij met RTL-survivalprogramma

Stichting Vluchtelingenwerk is absoluut niet blij met het nieuwe RTL 5-programma The Raft, waarbij deelnemers met een reddingsvlot worden losgelaten op volle zee.

"Zo'n formule in deze tijd grenst aan het smakeloze. Daar wil ik het bij laten", vertelt Tineke Ceelen van Vluchteling in gesprek met AD.

Vier deelnemers moeten vijf dagen zien te overleven op het vlot, dat in het Caraïbisch gebied dobbert. Doel van het programma, dat op 17 maart begint, is het vasteland te bereiken. Volgens de stichting lijkt The Raft veel op realiteit waarin vluchtelingen zich bevinden.

RTL ontkent dat dat bewust is gedaan. "We willen op geen enkele manier een parallel trekken met de vluchtelingencrisis."

Persoonlijke verhalen

Eindredacteur Jan Kooyman van productiehuis Zodiak Nederland benadrukt dat het programma zich richt op de persoonlijke verhalen die in The Raft voorkomen. "Want eerlijk, in dit genre moet je af en toe een duwtje geven om dat voor elkaar te krijgen. Tot mijn grote verrassing ging dat hier vanzelf."

De productieleider van het programma ziet een breder doel van het programma. "We leven allemaal in luxe, werken allemaal op kantoor. Juist nu is er de behoefte om een beetje terug te gaan naar de natuur."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie