Jeroen Pauw denkt dat andere afkomst voordeel is in mediawereld

Jeroen Pauw denkt niet dat er in de mediawereld deuren gesloten blijven voor mensen met een andere afkomst dan de Nederlandse. "Het is nu juist een voordeel om een andere afkomst te hebben."

"Bij de NPO is het gevoel: dit is belangrijk, hier moeten we op letten", aldus Pauw in gesprek met deVolkskrant over diversiteit op redacties. 

"Er zijn hele afdelingen voor opgericht. Aan mij wordt zo vaak gevraagd of ik voor een programma iemand ken die een bepaalde afkomst heeft."

De presentator zegt het onderwerp niet te willen bagatelliseren, maar niet te houden van "het slachtofferschap". "Het verhaal dat je iemand in Hilversum zou moeten kennen is van alle tijden. Dertig jaar geleden werd gezegd dat je de dochter van Willem Ruis moest zijn om binnen te komen."

Drie moslims

Op de redactie van zijn talkshow Pauw werken drie moslims, zo vertelt de presentator. "Ik noem ze nu, maar zou ze niet als groep moeten afzonderen, het zijn gewoon redacteuren - ze liggen niet met z'n drieën op een kleedje in een apart hoekje."

Volgens Pauw werden de drie redacteuren die hij noemt niet aangenomen omdat ze moslim zijn, maar hebben ze wel een streepje voor omdat de redactie zo divers mogelijk wil zijn.

"Je kunt zeggen dat het opmerkelijk is om bewust met moslims te werken omdat ik gruwel van religies in het algemeen. Maar ik vind andere gedachten een belangrijke aanvulling op onze redactie."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie