Geheime aanwijzing is 'grootste fout' uit carrière regisseur Wie is de Mol?

De regisseur van Wie is de Mol? noemt de geheime aanwijzing in aflevering twee van het laatste seizoen "de grootste fout" uit zijn carrière. Door de aanwijzing wisten veel kijkers zeker dat Klaas van Kruistum de Mol was.

"Ik dacht er mee weg te kunnen komen, maar als één Molloot het doorheeft en het gaat vervolgens rond op sociale media, ben je de pineut. Ik ben er ziek van en heb er zelfs aan gedacht om te stoppen", aldus Rick McCullough in gesprek met AD.

In de tweede aflevering van het programma waren oud-Mollen te horen die de kandidaten en kijkers aanwijzingen gaven voor het vinden van de nieuwe Mol. Het combineren van de laatste letter van het laatste woord van iedere aanwijzing maakte één woord: Klaas.

"Dit heeft de serie meer kwaad gedaan dan Klaas als Mol. Het straalt niet op hem af, maar op mij. Klaas was een fantastische Mol. Maar het is gebeurd, van je fouten kan je leren. Ik wil door, ook als een revanche op mezelf", zegt McCollough nu.

'Niet blij'

Van Kruistum zei maandag in gesprek met dezelfde krant dat hij niet blij was met de aanwijzingen die de programmamakers gaven. "Ik ben zelf tv-maker en ik voelde de behoefte om in te grijpen, om op wat voor manier dan ook het publieke debat te beïnvloeden. Maar dat ging natuurlijk niet."

Een woordvoerder van omroep AVROTROS laat in een reactie weten niet te willen spreken van "een fout". "Dat deze aanwijzing al zo snel aan het licht kwam, was natuurlijk even schrikken, maar het bewijst de enorme betrokkenheid van de kijkers. Er is absoluut geen sprake van een 'fout', maar vooral van ernstig goed speurwerk van de Molloten."

Zaterdag werd duidelijk dat Van Kruistum dit jaar de saboteur in het populaire televisieprogramma was. Presentator Tim Hofman won de finale van 3FM-dj Annemieke Schollaardt.

Lees meer over:
Tip de redactie