De Kwis en Superstream Me bekroond met TV-Beelden

De makers van de programma's De Kwis en Super Stream Me behoren tot de winnaars van de TV-Beelden die maandagavond zijn uitgereikt.

De Kwis werd uitgeroepen tot beste amusementsprogramma. Super Stream Me, waarin tv-makers Tim den Besten en Nicolaas Veul alles wat ze deden achttien dagen doorlopend uitzonden, werd bekroond als beste tv-programma 'made for web'.

In totaal werden er TV-beelden in zeventien categorieën uitgereikt tijdens een ceremonie in de Passenger Terminal in Amsterdam. De meeste winnaars waren van tevoren al bekend. 

Zo ging de award voor de beste presentator naar Chantal Janzen en kreeg Paul de Leeuw dit jaar de Beeld en Geluid Oeuvre Award. Nieuwsuur: De Teevendeal werd beoordeeld als het beste actuele programma. Het EO-programma Anti Pest Club ging er met het tv-beeld voor het beste jeugdprogramma vandoor.

Coach

Ariane Schluter won de prijs voor de beste hoofdrol in een dramafilm voor haar rol in Een goed leven van regisseur Aaron Rookus. De actrice speelt in de film een weduwe die na de dood van haar man probeert haar leven weer op orde te krijgen. Dit doet zij door vriendschap te sluiten met een homo-escort. Schluter won eerder ook al een Gouden Kalf voor deze rol.

Jacob Derwig ontving het tv-beeld voor de beste bijrol voor zijn vertolking van de schurk Coach in seizoen 4 van Penoza. Regisseur Lourens Blok kreeg de award voor de beste regie voor een dramaserie (Vechtershart). De korte film Geen koningen in ons bloed, over twee kinderen die door Jeugdzorg worden opgevangen, viel twee keer in de prijzen: als beste dramaproductie en beste scenario.

De BN'er-dansshow Dance, Dance, Dance kreeg de prijs voor het beste nieuwe format. Anita wordt opgenomen met Anita Witzier werd bekroond in de categorie beste reality en The Voice of Holland ontving de award voor het beste grote showprogramma.

Tip de redactie