Robert Kranenborg zegt dat pop up-restaurant DWDD 'niet meer te redden viel'

Het pop up-restaurant van De Wereld Draait Door was gedoemd te mislukken. Na de slechte recensies zou doorgaan "een marteling voor iedereen" zijn geweest, zegt Robert Kranenborg in Veronica Magazine.

"Het was niet meer te redden met: 'Jij moet beter je best doen' of: 'Jij moet het anders aanpakken'. Dan zou het dagelijkse stress en spanning worden", aldus Kranenborg.

"Het was een strijd die we niet konden winnen. Er waren twee slechte recensies geweest en die gaan mensen geloven, wat ze ook voorgeschoteld krijgen." Het restaurant kreeg twee negatieve recensies van Het Parool en De Volkskrant en besloot daarna de deuren te sluiten. "Dat is een goede, gezamenlijk beslissing geweest van Matthijs, de hoofdredactrice en mijzelf."

Buitenland

Kranenborg was wel even goed ziek van het debacle. Nadat het restaurant de deuren had gesloten, vertrok hij daarom een paar dagen naar het buitenland om af te blazen. "Ik was er helemaal klaar mee. Als we dan vijf dagen naar Parijs gaan, worden we vanzelf weer blij."

Matthijs van Nieuwkerk zei eerder al dat het De Wereld Draait Door pop up-restaurant "misschien een inschattingsfout" was geweest.

Mislukken

In december werd gemeld dat het restaurant per direct zou sluiten, na twee dagen geopend te zijn. "Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden", was te lezen op de website. "We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer." 

Het pop-uprestaurant zou eigenlijk drie weken lang gerechten voorschotelen die Kranenborg eerder in het programma had bereid. 

Er hadden meer dan drieduizend gasten gereserveerd voor een plekje. Zij kregen de van tevoren betaalde menuprijs van 80 euro terug. Dat gold ook voor de gasten die de eerste twee dagen hebben gedineerd.

Tip de redactie