Klaas van Kruistum niet blij met Mol-aanwijzingen

Klaas van Kruistum is even boos geweest op de programmamakers van Wie is de Mol? toen het naar zijn mening iets te duidelijk werd dat hij dit jaar de mol was. 

De presentator dacht even dat het afgelopen was nadat vele kijkers hem hadden ontmaskerd na de beruchte kloosterhint.

"Ik ben zelf tv-maker en ik voelde de behoefte om in te grijpen, om op wat voor manier dan ook het publieke debat te beïnvloeden. Maar dat ging natuurlijk niet", vertelt Van Kruistum in het AD. "Het was een soort beroepsdeformatie waar ik niet zo veel plezier aan beleefde.''

Van Kruistum was in het begin dan ook boos op de makers. "Maar ik kwam vooral mezelf tegen", gaat hij verder. "Vooraf doe je mee aan allerlei psychologische testen. Ik heb na die ene hint een van die psychologen gebeld voor advies. Hij beaamde dat alles wat mij een goede programmamaker maakte, zich even tegen me keerde. Ik moest mezelf vooral niet kastijden. Het gevoel verdween gelukkig snel weer."

Onderschatten

In een reactie aan de Volkskrant laten AvroTros en producent IDTV weten blij te zijn met de reacties. "Dit houdt ons in ieder geval scherp. We weten weer dat we onze kijkers niet moeten onderschatten. Dat is voor ons een uitdaging."

Dochters

De dochters van de presentator vonden het programma spannend. Van Kruistum hoefde zijn rol in Wie is de Mol? niet te verraden, maar moest zijn kinderen wel geruststellen dat hij bleef meedoen.

"Als het nou echt spannend werd, dan fluisterde ik ze in: 'Het komt wel goed, deze ronde', dat ik door zou gaan. Maar dat ik de mol was, heb ik niet verteld", vertelt Van Kruistum aan de Telegraaf.

Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat Van Kruistum dit jaar de saboteur in het populaire televisieprogramma was. Presentator Tim Hofman won de finale van 3FM-dj Annemieke Schollaardt.

Tip de redactie