Giel Beelen stopt met De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Giel Beelen stopt met De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Maar de 3FM-dj start een nieuwe talentenjacht: het online programma krijgt de naam Giels Talentenjacht. 

Dat laat Beelen aan NU.nl weten.

Eerder op de maandagochtend maakte Beelen in zijn radioprogramma zijn nieuwe plannen bekend.

Met behulp van de talentenjacht gaat Beelen op zoek naar onbekende zangers in Nederland. Geïnteresseerden kunnen een video van zichzelf uploaden en op de website van Beelen plaatsen.

De deelnemers mogen zelf kiezen wat ze insturen. Van de inzendingen maakt Beelen een lijst van honderd talenten.

Bij de talentenjacht is er geen winnaar. "Ik maak vervolgens nog een lijst met daarop elf talenten. Je kunt eigenlijk zeggen dat er continu elf winnaars zijn. De ene keer staat die zanger in de lijst, de andere keer staat die zangeres hoog genoteerd. Het verandert continu."

Video: Giel Beelen vertelt meer over zijn plannen

Breder

Beelen licht verder aan NU.nl toe, dat hij zelf heeft besloten om met De Beste Singer-Songwriter te stoppen.

Volgens hem zal zijn nieuwe talentenjacht nog beter werken, omdat deze breder is opgezet. "Onder andere Jan Smit zal meehelpen. Die haalt natuurlijk de talenten op het gebied van "palingsound" uit de lijst", vertelt hij aan Shownieuws.

Video: Giel Beelen start online talentenjacht

Hint

Zondagavond hintte Beelen al naar het nieuws met een bericht op Twitter. "Eindelijk mag en kan 't hoge woord eruit morgenochtend. Ja, ik ga iets anders doen."

Veel mensen dachten dat de radio-dj met zijn programma zou stoppen. "Ik merkte dat er veel mensen al heel erg blij waren en de vlag al uithingen omdat ze dachten dat ik met de ochtendshow zou stoppen. Nou, laat ik die allemaal eruit halen. No way Jose", aldus Beelen aan het begin van zijn programma.

Lees meer over:
Tip de redactie