Luuk Ikink zegt zich niet geraakt te voelen door kritiek via sociale media, maar moest in eerste instantie wel even wennen. "Toen ik de eerste tweets las waar ze mijn kind bij betrokken, dacht ik wel: dit is wel heel triest."

De 33-jarige sidekick van Humberto Tan vertelt in gesprek met Nieuwe Revu dat hij het er met de presentator over heeft gehad. "Die zei toen: ene oor in, andere oor uit. Dat heb ik me ook altijd voorgenomen."

Ikink denkt dat het "erbij hoort", maar blijft de woede op sociale media vreemd vinden. "Ik vind het gewoon opmerkelijk, dat een kleine groep mensen het zo leuk vindt om te zeiken en te schelden."

Vernederen

"Ik neem mezelf altijd voor dat het overgrote deel van onze kijkers gewoon leuke, normale mensen zoals jij en ik zijn. Maar als je zo in elkaar zit, dat je iemand per se wilt vernederen en zo racistisch bent, en je kijkt dan toch naar RTL Late Night, dan doe je dat ook alleen maar om te kunnen zeiken."

Bedreigd voelt Ikink zich niet. "Als het over voetbal gaat, krijg ik weleens tweetjes van gasten die zeggen: 'Ik moet je niet in Rotterdam of Amsterdam tegenkomen'. Ach, het is maar gewoon geroep op sociale media."

Maar Ikink keurt Twitter niet volledig af: "En kritiek, die er soms ook heel bot en lomp uit kan komen op Twitter, daar zit vaak toch wat in. Het is niet alleen dom geblaat."