De Tiende van Tijl van AVROTROS is finalist van New York Festivals World's Best TV & Films. ​Het internationale festival beoordeelt onderscheidende televisieprogramma’s uit vijftig verschillende landen. 

De Tiende van Tijl staat op de shortlist van finalisten die dinsdag bekend wordt gemaakt. Met nog vier genomineerden over en drie prijzen te vergeven, is de kans groot dat het programma er met een prijs vandoor gaat in de categorie 'Variety'.

Het klassieke muziekprogramma neemt het volgens een woordvoerster van AVROTROS op tegen een vernieuwende zangtalentenjacht uit Zuid-Korea, en de uitzendingen van het Memorial Day Concert en Capitol Fourth-concert uit Amerika.

"Met een portie bravoure zijn we een a-typisch programma gaan maken met als doel een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren voor klassieke muziek. Deze internationale erkenning geeft een enorme kick", aldus Tijl Beckand.

Tijdens een gala op 19 juli in Las Vegas wordt bekend of De Tiende van Tijl wint. De Tiende van Tijl wordt iedere donderdagavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2 uitgezonden.