De documentaire Het wonderbaarlijke leven van Kenny B toont aan dat de Surinaamse zanger zich geen zorgen maakt over het beeld dat mensen van hem hebben. "Hij is nergens bang voor."

"Kenny is wel trots, maar totaal niet ijdel. Hij zit niet in over hoe hij overkomt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Anouk, over wie ik anderhalf jaar lang tevergeefs een documentaire heb proberen te maken; die was doodsbenauwd dat er iets met haar gebeurde dat ze niet controleerde", zegt documentairemaker Walter Stokman in gesprek met de VPRO Gids

"Dat controlfreakerige zit er vaak enorm in bij muzikanten, ze willen hun image helemaal kunnen bepalen. Kenny heeft dat totaal niet, dat maakt hem ook zo leuk. Hij is nergens bang voor."

Tilburg

Stokman raakte geïnteresseerd in Kenny B, die eigenlijk Kenneth Bron heet, na het lezen van een interview met hem in Vrij Nederland.

"Hij is een man die gewoon twintig jaar anoniem in Tilburg heeft gewoon, en op zijn 53ste breekt hij opeens helemaal door. Hij heeft achter de lopende band gestaan, in een aluminiumsmelterij gewerkt, een uitkering gehad; Kenny realiseert zich dat succes betrekkelijk is, en juist daarom ervaart hij wat hem nu overkomt als een groot geschenk."

De documentairemaker hoopt dat de kijker een fijn gevoel zal krijgen tijdens het kijken naar het profiel van de muzikant: "Het mag best een feelgood movie zijn. Kenny heeft het gewoon gemaakt, met al zijn ups en downs; bijna het cliché van you can make it if you try, weet je wel, je bent nooit te laat!"

3Doc: Het wonderbaarlijke leven van Kenny B is zaterdag 5 maart vanaf 22.15 uur op NPO3 te zien.