Rotjoch presenteert het onlineprogramma 101Barz en heeft niet de wens op televisie te verschijnen. "Ik ben niet gek: als ik op tv kom, word ik afgerekend op de kijkcijfers van de mensen die zo'n kastje in huis hebben."

In gesprek met De Volkskrant zegt de 34-jarige presentator dat "niemand meer tv kijkt". "Mensen willen zelf beslissen wanneer ze iets consumeren."

Volgens Rotjoch, die werd geboren als Angelo Diop, is het kijkcijfersysteem in Nederland achterhaald omdat de cijfers worden gemeten aan de hand van kastjes die in huishoudens staan en meten wat mensen kijken.

"In Nederland staan er een paar duizend. Ik weet zeker: niet één daarvan staat bij iemand met mijn profiel."

De oplossing zou zijn om met providers te overleggen en hen de kijkcijfers te laten meten, zo denkt de presentator. Het tv-landschap zou volgens hem dan flink veranderen. "Er staan ook miljoenen kastjes van Ziggo en KPN. Daarop kun je precies zien naar welke tv-programma's wordt gekeken, net zoals op internet. Ziggo en KPN kennen die cijfers, waarom worden ze niet vrijgegeven?"

"In Hilversum zit iedereen al twintig jaar op dezelfde stoel, ze willen gewoon hun pensioen halen en verder geen gezeur met veranderingen."