Het interviewprogramma 24 uur met stopt na ruim acht jaar. Gastheer Theo Maassen ontvangt eind februari voor het laatst een bekende gast.

In het programma zat de interviewer 24 uur met een gast in één ruimte. De eerste zes seizoenen trad Wilfried de Jong op als gastheer. Cabaretier Theo Maassen volgde hem daarna op. In totaal telt het programma tien seizoenen.

Het programma kampte met teruglopende kijkcijfers. Cabaretière Brigitte Kaandorp is de laatste gast.

''We vinden het jammer dat er een einde komt aan een ongewoon interviewprogramma, maar kijken terug op veel mooie ontmoetingen'', zegt Stan van Engelen, hoofdredacteur televisie bij de VPRO.

''24 uur met bood vaak een podium aan mensen met afwijkende levenswijzen en ideeën. De VPRO wil dat podium blijven bieden en gaat op zoek naar nieuwe vormen voor dit soort bijzondere ontmoetingen.''

'Geen fan'

Aan de Volkskrant laat Maassen weten het einde van het programma te betreuren en dat hij nog langer wilde doorgaan. "Via via heb ik wel vernomen dat de netmanager van NPO 3, Suzanne Kunzeler, geen fan is van het programma. Ik vond het heel leerzaam om zoveel tijd door te brengen met een gast die ik vaak niet of amper kende."

Zondag 28 februari wordt de laatste aflevering uitgezonden.

Bekijk een aankondiging voor het laatste interview