Filemon Wesselink zegt dat zijn quotes over Daan Roosegaarde, die werden gebruikt in College Tour, eenzijdig gebruikt werden. Volgens de presentator zijn positieve quotes over de kunstenaar bewust weggelaten.

"Voor het programma ben ik een halfuur geïnterviewd. Daaruit hebben de programmamakers de meeste pittige quotes gehaald", aldus Wesselink donderdag op Facebook

Volgens de 36-jarige presentator had hij in het interview ook verteld dat Roosegaarde hem in moeilijke tijden heeft geholpen en dat hij de jonge kunstenaar altijd voor hulp en advies kan bellen.

"Maar ik ben ook kritisch geweest. Ik wilde Daan als 'compleet' persoon neer zetten. Met verschillende kanten, de één meer positief dan de ander. Ook omdat ik weet dat Daan het leuk vindt om geprikkeld te worden zodat hij een goed weerwoord kan geven."

Kritiek

Wesselink zegt dat die laatste quotes in de uitzending getoond werden, in een reeks van andere fragmenten waarin Roosegaarde op een bepaalde manier werd beschuldigd.

"Alle video's werden een optelsom van kritiek. Waar mijn reactie nog eens bovenop kwam. Één van de druppels die de emmer deed overlopen. Dat betreur ik."

Wesselink zou het interview niet hebben gegeven als hij wist dat de uitzending zo in elkaar werd gezet. "Deze stijl van interviewen verwacht je bij de programma's van Sven Kockelmann, niet in College Tour. Ik ben er nooit voor om mensen op deze manier publiekelijk af te maken."

Daan Roosegaarde onderbreekt opnames College Tour
Daan Roosegaarde onderbreekt opnames College Tour

Vroegtijdig

Roosegaarde verliet tijdens de opnames van een College Tour-aflevering vroegtijdig de zaal, nadat er een filmpje werd getoond waarin er kritiek werd gegeven op zijn werk. Na ruim een kwartier kwam Roosegaarde weer terug en gingen de opnames door.

Het is de eerste keer in de zesjarige geschiedenis van het programma dat iemand de zaal vroegtijdig verliet. Het interview met Roosegaarde werd afgelopen vrijdagavond uitgezonden, het gesprek vond op 16 februari plaats.