Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'NOS heeft geen afspraken gemaakt met Geert Wilders over interview'

De NOS heeft voorafgaand aan het afnemen van een uitgebreid interview met Geert Wilders, geen afspraken met de PVV-leider gemaakt over de keuze van de interviewer.
Door NU.nl

Dat zegt Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, in gesprek met HP/De Tijd.

Het interview met Wilders vond plaats in het kader van het tienjarig jubileum van diens politieke partij. De NOS zond het 20 minuten durende gesprek maandag uit.

De reacties op het gesprek tussen Wilders en NOS-verslaggever Michiel Breedveld lopen sterk uiteen. Voor de Volkskrant-columnist Bert Wagendorp staat vast dat Breedveld bewust door Wilders werd uitgekozen.

'Makkie'

"Het Wildersinterview kan integraal worden uitgezonden in de zendtijd voor politieke partijen - en zelfs dan zou je nog denken dat het voor de geloofwaardigheid wel ietsje minder nederig had gekund", schrijft Wagendorp in zijn column op dinsdag.

"Ik denk dat Wilders de lijst met Haagse NOS-verslaggevers heeft bekeken en vervolgens 'Breedveld' als eis op tafel heeft gelegd: makkie. Dominique van der Heyde of Nynke de Zoeten was dit niet overkomen, Ron Fresen ook niet."

Gelauff weerspreekt die suggestie:  "Michiel Breedveld volgt de PVV al jaren. Dat maakte het logisch hem dit interview te laten doen."


Lees meer over:
Geert WildersNOS

Aanbevolen artikelen