Matt LeBlanc denkt dat hij als een van de nieuwe presentatoren van Top Gear verantwoordelijk zal zijn voor de komische noot in het programma over auto's. "De anderen zijn echte experts."

In gesprek met Variety vertelt de acteur dat hij zijn collega's vooral zal laten vertellen over de auto's, terwijl hij zelf grapjes gaat maken.

"Tijdens de opnames merk ik nu al dat het meer mijn ding is om de lol in dingen te vinden en te ontdekken wat grappig is. Ik maak de hele tijd grapjes en zij roepen maar 'jemig, we moeten praten over de auto'. Ik denk dan ook dat ze me kort zullen houden."

Vrijheid

LeBlanc heeft weinig ervaring als presentator en moet voor Top Gear veel improviseren.

"We hebben een script, maar daar krijgen we veel vrijheid in. Als we opnames hebben is er weinig waar we ons echt aan moeten houden, je kunt dingen zeggen zoals jij het aanvoelt."

De acteur zegt het goed te kunnen vinden met zijn co-presentator Chris Evans. "Het voelde eigenlijk meteen alsof we hele goede vrienden zijn. We hebben het echt naar onze zin en hij is heel fijn om mee samen te werken. Ik denk dat we allebei hetzelfde idee hebben: 'je laat je ego thuis'."