3FM-dj Harm den Besten is een nacht door 3FM geschorst omdat hij tijdens zijn dienst twee uur lang alleen maar Nederlandstalige muziek heeft gedraaid.

Dat meldt Den Besten op Facebook.

"Okej... 2 uur lang Nederlandstalige muziek op 3FM is wat overdreven. Moet even een nachtje overslaan. Je hoort mij overmorgen weer op 3FM", aldus Den Besten.

Volgens Den Besten is hij geschorst omdat hij niet overlegde met de dj en muziekredactie. "Bij 3FM gaat de muziekkeuze in samenspraak", aldus de dj. Daarnaast heeft hij een bandlid van The Kick wakker gebeld. "Dat werd niet gewaardeerd. Verder is 3FM liefde voor muziek! Ook Nederlandstalig."

De dj werkt tijdens meerdere nachten in de week tussen 04.00 tot 06.00 voor 3FM.

Steun

Sander Hoogendoorn, ook dj bij 3FM, laat op Twitter weten Den Besten te steunen. "Trots op Harm die z'n kop boven 't maaiveld durft uit te steken. Shame on you voor diegene die 'm bij 3FM geschorst heeft."

3FM laat aan Shownieuws weten dat Den Besten "nog moet leren". "Harm is een radio-dj in opleiding. De muziek op 3FM wordt door een team samengesteld. Harm heeft dit genegeerd en is zijn eigen gang gegaan. (...) Van je fouten moet je leren."