Premier Mark Rutte was vlak voor zijn optreden op het eerste Correspondents’ Dinner in 'totale paniek'. Hij had zijn toespraak met grappen geoefend in de auto, maar zijn chauffeur gaf geen kick.
 

Dat bekende Rutte vrijdagavond in Met het oog op morgen.

"Hij zat daar maar met een stalen gezicht terwijl ik de grappen hardop oefende", vertelde Rutte. "Hij gaf geen enkele reactie, geen enkele glimlach. Hij was gewoon met zijn werk bezig."

De premier hield woensdag op het Correspondents’ Dinner naar Amerikaans voorbeeld een komische toespraak. Rutte maakte grappen over de politiek en het feit dat hij nog steeds geen vriendin heeft, maar eindigde serieus, over de persvrijheid.

Jan Slagter

Ook dreef hij de spot met zijn collega's van de PvdA, die volgens hem allemaal keurige VVD-namen hebben als Lodewijk (Asscher), Diederik (Samsom) en Eberhard (van der Laan)

De premier kreeg veel lof voor zijn toespraak, al was er ook kritiek. Zo was Omroep Max-baas Jan Slagter zeer ontstemd over een grap over zijn vermeende relatie met de dochter van Jan Marijnissen. De uitzending van de toespraak werd woensdag gezien door 2,7 miljoen kijkers.