Premier Mark Rutte vindt het "doodeng" dat hij woensdagavond live op de Nederlandse televisie grappen gaat maken tijdens het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner.

"Doodeng, ik vind het echt heel spannend", vertelt Rutte voor aanvang van het diner in RTL Boulevard.

De premier heeft zich grondig voorbereid met zijn ambtenaren op het ministerie. "Met humoristische collega's op het ministerie en met hulp van buiten, ja we hebben er veel tijd in gestoken. Een werkgroep? Nee, we hebben de afgelopen twee maanden permanent vergaderd met een crisisteam."

Het Nederlandse Correspondents' Dinner vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam en is te zien op NPO1. In een toespraak spot de premier met de pers, maar spaart hij ook zichzelf niet. Zijn bijdrage wordt gevolgd door een toespraak van stand-upcomedian Dolf Jansen.

College Tour

Het uit Amerika overgewaaide evenement is een samenwerking van de redactie van College Tour, de NTR en de Parlementaire Persvereniging.

Presentator Twan Huys nodigde in 2011 tijdens een uitzending van College Tour premier Rutte al uit, maar door de val van het kabinet kwam het er toen niet van.

De premier maakt zich wel een beetje zorgen over zijn optreden. "Twan Huys vroeg me dit vijf jaar geleden. Inmiddels denk ik 'Ai, in welke drol ben ik nou getrapt?"

Het Correspondents' Dinner is woensdagavond vanaf 20.30 uur ook te volgen via NU.nl.