Peter R. de Vries heeft een eigen rubriek in de Volkskrant gekregen. De misdaadverslaggever zal wekelijks zijn mening geven over een door de redactie van de krant aangedragen onderwerp. Hij ontvangt 100 euro per mening. 

De Vries stond woensdag voor het eerst in het zogeheten V-katern van de krant. Onder het motto, tevens titel van de satirische rubriek, Kom er maar in, Peter! zal hij subjectief reageren op uiteenlopende thema's.

Dat meldt de Volkskrant. 

In de eerste aflevering reageert De Vries op het door Mark Rutte aangevoerde, Nederlandse Correspondents' Dinner. Een uit Amerika overgewaaid evenement waarin het staatshoofd met humor en hilariteit terugblikt op zijn of haar ambtstermijn en de huidige politieke situatie op ludieke wijze in kaart brengt.

Diner

Dit, door de NPO gefaciliteerde, diner zal woensdagavond plaatsvinden en op televisie worden uitgezonden. De premier hoeft er echter niet op te rekenen dat De Vries zal gaan kijken.

"Het lachen met Rutte is mij een beetje vergaan, mede door de affaires van het afgelopen jaar. Volkert, de Teevendeal, het gedoe rond de MH17: steeds moesten we de premier maar op de blauwe ogen geloven dat het wel goed zou komen, of dat het zo erg niet was", aldus De Vries.

"Ik zie liever een perscorps dat enige afstand houdt dan een perscorps dat een avondje gaat schuddebuiken."