Twan Huys houdt bijna altijd een goed gevoel over aan de uitzendingen van College Tour. Er is echter een uitzending die hij liever vergeet: met de dalai lama. "Die vond ik verschrikkelijk."

"Maar verder: altijd goed. Ik kom verfrist uit de uitzendingen", vertelt hij in gesprek met Veronica Magazine. Huys legt in het interview niet uit waarom hij de dalai lama verschrikkelijk vond.

Huys merkt gelijk aan het begin van een interview of het gesprek wat wordt of niet. "Maar eigenlijk is het bij College Tour altijd feest."

Minder braaf

Ook vindt de 51-jarige presentator het fijn dat een deel van de vragen door studenten wordt gesteld. "Ik denk: wees brutaal, snij mij de pas af en kom er maar in! Van mij mogen ze zelfs wel wat minder braaf zijn. Bovendien, voor je gasten kun je geen betere omgeving wensen dan met studenten, want daardoor ontdooien ze meteen."

De presentator maakt het programma inmiddels negen jaar en heeft in die tijd heel wat bekende mensen naast zich gehad. Onder meer Bill Gates, Desmond Tutu en Whoopi Goldberg waren al te gast bij College Tour.