Verschillende kijkers van het Britse televisieprogramma The Jump hebben uitzender Channel 4 gevraagd om het programma van televisie te halen, na het gewond raken van drie kandidaten binnen twee afleveringen.

Een van de onderdelen van de show, waarin bekende Britten diverse wintersporten leren, is schansspringen. Na twee afleveringen zijn er al drie gewonde uitvallers, schrijft The Independent zondag.

Het eerste slachtoffer was olympisch zwemster Rebecca Adlington. Haar schouder raakte bij de landing uit de kom. Actrice Tina Hobley liep een ontwrichte elleboog op toen ze ten val kwam doordat de crew in de weg liep. De derde gewonde was gymnast Beth Tweddle. Zij belandde op de eerste hulp nadat ze tegen een rand was geknald na een overigens succesvolle sprong.

Vliegende Hollanders

The Jump lijkt op het SBS 6-programma Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. In dat programma gingen in 2013 bekende Nederlanders van een skischans af.

Ook bij dat programma raakten verschillende deelnemers gewond. Dean Saunders verbrijzelde zijn knie en zangeres Sita moest met een ambulance mee na een val van een 15 meter hoge schans.