De eerste cover zonder naaktmodel van het voormalig naakttijdschrift Playboy is donderdag onthuld op sociale media. Het model is te zien in een witte top en broekje, met daarover de Snapchat-boodschap "Heyyy".

In oktober 2015 werd bekend dat de Amerikaanse Playboy ging stoppen met het publiceren van foto's van volledig naakte vrouwen. Volgens de uitgever waren die achterhaald, omdat naaktfoto's op internet alom aanwezig zijn.

De eerste nieuwe Playboy zonder naaktfoto's verschijnt in maart. De coverfoto van het tijdschrift is donderdag al vrijgegeven op het Twitteraccount van Playboy.

Playmate

Op de voorkant van het blad is de maandelijkse 'playmate' te zien. De playmate van het maart-nummer is het 20-jarige model Sarah McDaniel. Het thema van het nummer is sociale media. 

Pamela Anderson was het naaktmodel in het laatste naakt-nummer van Playboy.

Toekomst

Het lezersaantal van Playboy is van 5,6 miljoen lezers in 1975 gedaald tot 800.000.

In mei lanceerde Playboy de applicatie Playboy Now. Hierin leken de fotoshoots al niet de focus te hebben. Volgens Playboy draait de app vooral om lijstjes en verrassende artikelen. In augustus 2014 vernieuwde Playboy al zijn website die meer inzet op de algemene interesses van het mannelijke publiek.

De Nederlandse Playboy blijft wel gewoon foto's van naakte vrouwen publiceren.