Dara Ó Briain en Angela Scanlon gaan het BBC-programma met robotgevechten Robot Wars presenteren, meldt The Standard.

Robot Wars is na twaalf jaar afwezigheid weer terug op tv. Er worden zes nieuwe afleveringen van een uur gemaakt.

"Ik ben heel blij dat ik Robot Wars ga presenteren", aldus O'Briain. Ook Scanlon is enthousiast. "Ik kan niet wachten om de robots in hun metalen glorie te aanschouwen als ze elkaar vernietigen."

Jonathan Pearce zal als commentator terugkeren naar het programma. 

Arena

De Britse publieke omroep maakte tussen 1998 en 2004 al in totaal negen seizoenen van Robot Wars. In het programma nemen vechtrobots van zowel bedrijven als particulieren het tegen elkaar op in een arena.

Voor het nieuwe seizoen is een nieuwe arena gebouwd in Glasgow. Daar staan toeschouwers volgens de BBC dichter op de actie en worden nieuwe soorten camera's gebruikt om de acties van de robots beter weer te geven.

Spectaculair

De omroep denkt dat nieuwe robots die aan het programma zullen meedoen door technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren voor nog spectaculairdere tv zullen zorgen.

Het is niet bekend of de 'huisrobots' van Robot Wars ook zullen terugkeren in het nieuwe seizoen. Het programma had een aantal eigen uiteenlopend bewapende robots, die het robots van deelnemers moeilijk maakten.

Ook is nog niet bekend wie het programma gaat presenteren. In vroegere afleveringen presenteerde onder meer Jeremy Clarkson het programma.