Acteur Martijn Fischer kijkt ernaar uit om Jezus te mogen spelen in het livespektakel The Passion. ''Ik wil het op mijn eigen manier doen en dat mag ook. Na Elvis en Hazes mag ik nu Jezus spelen. Dat is een prima rijtje toch?'', vertelt Fischer in het AD.

''Geestig, ik dacht eigenlijk dat ze me belden voor de rol van Judas, maar ze wilden me voor Jezus", aldus Fischer, die bij het grote publiek vooral bekend is door zijn vertolkingen vanAndré Hazes in de musical Hij gelooft in mij en de film Bloed, zweet & tranen, in de krant.

De eerste reactie van de artiest was een kwartier lang de slappe lach. Fischer belooft dat hij geen Hazesrepertoire zal zingen. ''Hij gelooft in mij? Daar valt natuurlijk wel wat van te maken voor The Passion, maar laten we dat maar niet doen. Ik wil voorkomen dat mensen straks denken: Hé daar heb je Hazes die over de Bijbel zingt."

De zesde editie van The Passion zal dit jaar op 24 maart in Amersfoort worden opgevoerd.

Televisie

Het evenement, een samenwerking van de EO en KRO/NCRV, is niet alleen op televisie bij NPO 1 maar ook rechtstreeks op NPO Radio 2 te volgen. In 2015 keken 3,5 miljoen mensen naar The Passion.

Zangeres Ellen ten Damme vertolkt de rol van Maria. Cabaretière Lenette van Dongen is de verteller van het lijdensverhaal van Jezus. ''Door de geweldige cast was ik ervan overtuigd dat ik mee moest doen", aldus Fischer.