Chantal Janzen en Jeroen Pauw zijn twee van de kanshebbers voor de TV-Beelden van 2016. De winnaars worden uitgekozen door mensen uit de televisiewereld.

De presentatrice is genomineerd in de categorie Beste Presentator. Daarnaast maakt ze met haar programma Chantal Blijft Slapen en Collectief Geheugen kans op respectievelijk de Beste Amusement- en de Beste Nieuwe Format-Award.

In de categorie Beste Presentator zijn verder Martijn Krabbe, Johnny de Mol en Matthijs van Nieuwkerk genomineerd. 

De programma's De Kwis en Wie is de Mol? zijn de andere twee kanshebbers in de categorie Beste Amusement. Op het gebied van beste nieuwe formats maken onder meer Dance Dance Dance, Masters of Fear en What the Frans?! kans op een beeldje.

Jeugdprogramma's

2Doc: Naziha's lente, Bloedbroeders of Nieuwsuur: Fares maken uit welk programma de beste reportage of documentaire wordt. Bij de dramaseries gaat het tussen Geen koningen in ons bloed, Vrij en Vechtershart. In de categorie Beste Jeugdprogramma is, zoals velen waarschijnlijk al verwachtten, De Dokter Corrie Show genomineerd. De twee andere kandidaten in die categorie zijn Anti pest club en Trollie.

In de categorie Beste Reality komt de winnaar uit Anita wordt opgenomen, The Undateables of Van hagelslag naar halal. Het beste actuele programma wordt Nieuwsuur: De Teevendeal, RTL Late Night: Bataclan of Zembla: Ziekenhuiscalamiteiten.

De uitreking van de TV-Beelden is op 7 maart in De Passenger Terminal in Amsterdam.