Max Verstappen heeft verhinderd dat Ivo Niehe hem voor een reportage overal zou gaan volgen. De presentator wilde de coureur tijdens een belangrijke prijsuitreiking vergezellen.

Niehe wilde de jonge motorsporter volgen tijdens de uitreiking van de FIA-prijzen, georganiseerd door de internationale autosportfederatie. 

"Max wilde dat niet, de hele dag gevolgd worden door een cameraploeg", zegt vader Jos Verstappen in een dubbelinterview in het tijdschrift Helden.

"Daar voel ik mezelf ook niet comfortabel bij. Dus dat hebben we niet gedaan. Zo houden we het een beetje exclusief."

Sensatie

Max Verstappen maakte in 2015 zijn officiële debuut in de Formule 1 en is sindsdien uitgegroeid tot een internationale sportsensatie. Dat levert hem veel aandacht op.

De oude Verstappen zegt dat zijn zoon erg gewaardeerd wordt door de media: "Hij is relaxed, hij is aardig en hij laat het zien op het circuit."

Die aandacht gaat er uiteindelijk wel voor zorgen dat Max Verstappen nog maar met moeite over straat zal kunnen lopen, denkt Jos: "Dat gaat denk ik wel gebeuren. Ik weet zelf niet hoe het is, heb nooit als een Schumacher of een Hamilton moeten leven. In Nederland is het gelukkig niet zo extreem, we kunnen het allemaal nog goed 'handelen'."